Suoraan sisältöön
Suomen ulkoministeriö

Suurlähetystön toimitilat - Suomen suurlähetystö, Washington - Suomen pääkonsulaatit, New York ja Los Angeles : Suurlähetystö, Washington, D.C. : Toimitilat

SUOMEN SUURLÄHETYSTÖ, Washington, D.C.
SUOMEN PÄÄKONSULAATIT, New York ja Los Angeles

  • Embassy of Finland, Washington
    Puh. +1-202-298 5800, sanomat.was@formin.fi
  • Consulate General of Finland, New York
    Puh. +1-212-750 4400, sanomat.nyc@formin.fi
  • Consulate General of Finland, Los Angeles
    Puh. +1-310-203 9903, sanomat.los@formin.fi
  • Yhteystiedot
English | Suomi | Svenska | Español |  |  |  |  |  | 
Kirjasinkoko_normaaliKirjasinkoko_suurempi
 

Suurlähetystön toimitilat

Suurlähetystön sisäänkäynti.Suomen suurlähetystö on Yhdysvalloissa ensimmäinen suurlähetystö, jolle on myönnetty arvostettu vihreän rakennuksen sertifikaatti.

Washingtonin-suurlähetystön rakennus, joka sijaitsee vastapäätä Yhdysvaltain varapresidentin virka-asuntoa Massachusetts Avenuella, tuo loistavasti esille suomalaisuuden eri puolet ja piirteet. Rakennuksen materiaalit ovat sekä upouusia että vanhanaikaisia ja lähetystö muistuttaakin jossain määrin metsän keskellä olevaa mökkiä. Vaatimaton, varautunut ja hiljainen - rakennus heijastelee monella tavalla edustamaansa kansaa ja on virkistävällä tavalla osoitus rohkeudesta, itseluottamuksesta ja yksinkertaisuudesta.

Washingtonilaiset ovat omaksuneet suurlähetystön ei ainoastaan kulttuurikeskukseksi, vaan myös tapahtumien pitopaikaksi. Rakennuksen suunnitelleet arkkitehdit loivat monikäyttöisen tilan isoille ja pienille vastaanotoille, illallisille, konserteille ja taidenäyttelyille. Salissa on hyvä akustiikka, joka on tarpeen konserttien nauhoittamista varten ja siellä voidaan näyttää myös elokuvia sekä videokonferenssien ansiosta olla suorassa yhteydessä Suomeen.

Suurlähetystö sulautuu kauniisti ympäröivään Normanstone-puistoon. Rakennuksen luonnonläheisyys ei kuitenkaan rajoitu vain tunnelmaan. Se on ensimmäinen suurlähetystö Yhdysvalloissa, jolle on myönnetty arvostettu vihreän rakennuksen tunnus, Leadership in Energy and Environmental Design eli LEED-sertifikaatti. Lähetystö on Yhdysvalloissa myös ensimmäinen suurlähetystö, joka on saanut Yhdysvaltain ympäristöministeriö Environmental Protection Agency:n ENERGY STAR -palkinnon energiatehokkuudesta.

Lähetystörakennuksen keskellä sijaitseva Grand Canyon tuo valon alhaalla sijaitsevaan monikäyttöiseen Finland Hall -saliin, jonne päästään kierreportaita laskien. Pienet kaaressa sijaitsevat valot kulkevat portaiden yläpuolella kuin rivi valoja yössä.

Portaat lähetystörakennuksessa.Kaksi kuparipeitteistä tornia toimivat kokoushuoneina ja varastotiloina ja ne ovat ikään kuin ripustettu katosta. Yksinkertaisin keinoin arkkitehdit ovat onnistuneet aikaansaamaan ainutlaatuisen vaikutelman: rakennus on samalla näyte uudenaikaisen teollisuusvallan mahdista ja 300 vuotta vanhasta barokkipalatsista loistavine kultaisine kattoineen.

Grand Canyonin ohella toinen puoli Finland Hallista on pelkistetympi - sen valkoiset sementtipylväät ovat kuin koivut. Metsä tekee suuresta lasiseinästä elävän seinämaalauksen ja siten rakennus esittää luontoa suojelevaa roolia.

Suurlähetystökierrokset

Suomen Yhdysvaltain-suurlähetystö Washingtonissa tarjoaa avoimen kierroksen noin kuukausittain yleensä klo 14 alkaen tiettyinä vierailuajankohtina. Kierros kestää noin 45 minuuttia. Jos haluat tulla katsomaan suurlähetystöä, ilmoittauduthan sähköpostitse osoitteeseen wasevents@formin.fi edelliseen perjantaihin kello 16:15 mennessä.

Tulevat vierailuajankohdat:
4.4.
2.5

Lähetystökierroksia ei järjestetä ajalla kesäkuu-elokuu 2019

Tervetuloa suurlähetystöön!

Tulosta

Tämä dokumentti

Päivitetty 4.3.2019


© Suomen suurlähetystö ja pääkonsulaatit: Washington, New York ja Los Angeles
 | Tietoa palvelusta | Yhteystiedot